Ta strona używa plików cookie do zarządzania uwierzytelnianiem, nawigacją i innymi funkcjami. Korzystając z naszej strony internetowej, zgadzasz się i akceptujesz fakt, że możemy umieszczać tego rodzaju pliki cookie na Twoim urządzeniu. Więcej informacji w "polityce prywatności"

Wyposażenie gastronomii-MP GASTRO
Wyposażenie gastronomii
  • kuchnia_zestali.jpg
  • lada_zestali.jpg
  • Ashanti-sala kulinarna02.jpg
  • meble_zestali.jpg

Piece konwekcyjno-parowe

Firma Retigo

Sterowane mikroprocesorowo piece konwekcyjno parowe. Zastępują one kilka tradycyjnych urządzeń kuchennych, podnoszą jakość walory smakowe przygotowywanych dań.

 

piece konwekcyjno-parowe retigo

Podstawę współczesnej, dobrze zorganizowanej kuchni stanowią nowoczesne urządzenia,
wśród których pierwsze miejsce zajmują sterowane mikroprocesorowo piece konwekcyjno parowe.
Zastępują one kilka tradycyjnych urządzeń kuchennych, podnoszą jakość walory smakowe przygotowywanych dań.
Optymalizują organizację pracy w kuchni, poprawiając efektywność działań przy rozsądnym poziomie zatrudnienia.

Piece konwekcyjno-parowe wyróżniają się znaczną wartością użytkową i wygodną, prostą obsługą.
Można w nich przygotowywać równocześnie wiele potraw.
Bez pieca umożliwiającego obróbkę potraw gorącym powietrzem i par ą wodną nie obejdzie się dziś żadna kuchnia,
która chce pracować racjonalnie, z niskim zużyciem energii.
Piece konwekcyjno-parowe to zawsze gotowi do pracy pomocnicy,
którzy ułatwią i przyspieszą pracę kucharzy, zastępując ich w wielu czynnościach.
Nowością w piecach  konwekcyjno-parowych jest podłączenie do PC,
które służy jako punkt kontrolny do utrzymania norm HACCP.
Wynikiem tego jest powstrzymanie rozwoju niepożądanych bakterii przy obróbce termicznej artykułów spożywczych.
piec konwekcyjno parowypiec konwekcyjno parowy Retigo

Piece konwekcyjno-parowe służą do przygotowywania wszelkiego rodzaju potraw.
Surowce można poddać obróbce w następujących reżimach: gorące powietrze, para,
kombinacja pary i gorącego powietrza, gotowanie delta T, pieczenie przy niskiej temperaturze (NT).
zaletą pieca podczas obróbki cieplnej jest: minimalne zużycie wody, tłuszczu, nieprzenikanie zapachów różnych potraw,
zachowanie witamin i minerałów, oszczędność miejsca i czasu.
Dzięki możliwości sterowania wilgotnością w komorze gotującej osiągamy maksymalną oszczędność na wadze przygotowywanych potraw.
Do kolejnych funkcji pieca należy rozmrażanie pokarmów, garowanie, pasteryzacja,
suszenie owoców i inne technologiczne procesy. Zaletą jest możliwość zastosowania sondy termicznej do potraw,
w których bardzo ważne jest osiągnięcie dokładnej temperatury w środku.
Wszystkie obróbki cieplne i kombinacje programów możemy zaprogramować do pamięci pieca
i proces ten przebiega potem automatycznie.