Ta strona używa plików cookie do zarządzania uwierzytelnianiem, nawigacją i innymi funkcjami. Korzystając z naszej strony internetowej, zgadzasz się i akceptujesz fakt, że możemy umieszczać tego rodzaju pliki cookie na Twoim urządzeniu. Więcej informacji w "polityce prywatności"

Wyposażenie gastronomii-MP GASTRO
Wyposażenie gastronomii
  • lada_zestali.jpg
  • kuchnia_zestali.jpg
  • meble_zestali.jpg
  • Ashanti-sala kulinarna02.jpg

Pakowarki w naszej ofercie to pakowarki stołowe służące do pakowania próżniowego wędlin,
mięsa, nabiału, warzyw itp. Przeznaczone są do sklepów, hurtowni, małej produkcji i gastronomii.
Małe ale bardzo wydajne i potrafią pozytywnie zaskoczyć!

Pakowarka próżniowa
? Główną zaletą pakowarek stołowych są małe gabaryty, dzięki czemu pakowarki zmieszczą się wszędzie tam gdzie wydaje się, że nie ma już miejsca.
? Nasze pakowarki są dostosowane do pakowania produktów suchych i twardych ale również mokrych, pylących a także płynów i sosów.
? Próżnia osiągana jest w sposób stopniowy tak że wszystkie delikatne elementy pozostają na swoim miejscu.
? System stopniowej próżni bardzo dobrze sprawdza się przy pakowaniu wszelkiego rodzaju proszków i produktów o ostrych krawędziach.
? Wszystkie pakowarki są w całości wykonane ze stali nierdzewnej, a ich przeźroczysta pokrywa pozwala na obserwację procesu pakowania.

DLACZEGO PAKOWAĆ?

Pakowanie próżniowe ma wpływ nie tylko na estetyczny wygląd wyrobu ale decyduje też o jego świeżości i dłuższym
okresie do spożycia.
Pakowarki pakują produkty w folię barierową, która zapewnia:
? szczelność opakowania
? odporność na parowanie
? wytrzymałość opakowania
? świeżość towaru
Bakterie są najczęstszą przyczyną psucia się produktów żywnościowych.
Zastosowanie opakowań próżniowych eliminuje bakterie tlenowe, pleśnie i
drożdże, co wydłuża kilkukrotnie okres przydatności do spożycia.Pakowarka próżniowa duża
W przypadku zastosowania do pakowania mieszanek gazu obojętnego
usunięte zostają bakterie tlenowe i beztlenowe, co eliminuje:
? jełczenie tłuszczów
? zmianę smaku i zapachu
? pogorszenie barwy
? utlenianie witaminy C, witaminy E, beta-karotenu
? utratę wagi po schłodzeniu
? odparowanie zawartych płynów
? produkty dłużej zachowują swój wygląd, smak i wartości odżywcze
Pakowanie próżniowe jest też szczególnie dobrym sposobem przechowywania
w warunkach chłodniczych (temp. 4°C) żywności już poddanej obróbce termicznej.

ZALETY PAKOWANIA PRÓŻNIOWEGO

? przedłużenie okresu przydatności do spożycia 2-5 krotnie
? zyski związane z ograniczeniem psucia się produktów
? w opakowaniu próżniowym nie odparowują płyny, soki i zaprawy
? klient dłużej może się cieszyć smakiem produktów
? folia barierowa zapewnia szczelnie i trwałe opakowanie
? produkty zapakowane próżniowo zachowują apetyczny wygląd i smak

CO PAKUJEMY ???

? mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)
? półprodukty, przetwory mączne, sery
? płyny, warzywa, owoce
? części elektroniczne