Urządzenia do obróbki mechanicznej
Urządzenia do obróbki mechanicznej to szeroka grupa produktów wspomagających pracę
na zapleczu kuchennym, należą do nich.
KRAJALNICE ŻYWNOŚCI
? napęd paskowy lub ślimakowy
? nóż ułożony skośnie (wygodne
do układania potraw przy
krojeniu)
? krajalnice z napędem paskowym
można używać do krojenia
wędlin, jak również do krojenia
sera i mięsa - różne rodzaje noży
- gładki, teflonowy, zębaty
? krajalnice z napędem paskowym
nie są przeznaczone do pracy
ciągłej
SZATKOWNICE WARZYW
przeznaczone są do szybkiego
rozdrabniania warzyw
w gastronomii
? nierdzewne wykonanie
z korpusem z odlewu aluminium
gwarantuje trwałość
i niezawodność urządzenia
? urządzenie posiada szereg
zabezpieczeń zapewniających
bezpieczną pracę
? 20 rodzajów tarczy (do krojenia
w plastry, kostki, frytki itd.)
? ofercie znajdą Państwo także
tarcze do produkcji bułki tartej
? w standardowym wyposażeniu
są dwie tarcze wyrzucające
o różnej wysokości ramion
? zasilanie na 230 V lub 400 V
MIKSERY ZANURZENIOWE
idealne do miksowania sosów
i wyrobu różnych kremów
? różne długości ramion roboczych
(30, 40, 50 lub 60 cm)
należy dobierać według
głębokości pojemnika
? urządzenie jest wyposażone
w płynną regulację prędkości
KUTRY
urządzenia przeznaczone do
siekania i zagniatania
? idealne do produkcji pasztetów,
majonezów i lekkich ciast
? praca ciągła albo bieg pulsowy
? wyjmowany nierdzewny
pojemnik
z pokrywą (wykonany z
poliwęglanu z otworem do
nalewania oleju przy produkcji
majonezów)
? w standardzie dostarczamy nóż
z prostym ostrzem
(na zamówienie nóż z dziurami
do rozdrabniania i nóż zębaty do
zagniatania
MIKSERY UNIWERSALNE
duży wybór urządzeń - objętości 5, 8, 10, 20, 24, 30, 50, 60 i 80 litrów,
? masywna konstrukcja urządzeń zapewnia stabilność oraz zwiększoną wytrzymałość
? poziome wyjście napędowe (oprócz RM-800) - możliwość zamontowania przystawki do
mielenia mięsa lub szatkowania warzyw
? w trakcie pracy urządzenia narzędzie rotujące obraca się po okręgu i wokół swej osi
? standardowe wyposażenie w rózgę, hak oraz mieszadło
? modele RM-50 i RM-60 wyposażone są w wózek manipulacyjny do transportu dzieży
? opcjonalnie kotły redukcyjne (od RM-200), które umożliwią przygotowanie mniejszej ilości
półproduktu
? trzy prędkości pracy (oprócz RM-500), prędkości można zmienić jedynie przy wyłączonym
urządzeniu
? miksery są wyposażone w pokrywę ochronną, dzięki której możemy dosypywać produkty
podczas pracy urządzenia
? urządzenia od modelu RM-22 są wyposażone w minutnik
OBIERACZKI DO ZIEMNIAKÓW
urządzenie do obierania ziemniaków i innych warzyw
korzeniowych
? solidna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej lub stali malowanej
WILKI DO MIELENIA MIĘSA
?z wydajnością od 50 do 300 kg/h
? w ofercie sitka o średnicy od 2 do
18 mm
? modele także w wykonaniu
dwuzakresowym, co pozwala na
lepsze mielenie gorszej jakości
mięsa
? zdejmowany korpus mielący
(dokładne mycie urządzenia)
? w wyposażeniu taca oraz
pojemnik na zmielone mięso
? typy 22 i 32 mają tzw. rewers
obrotów