Ta strona używa plików cookie do zarządzania uwierzytelnianiem, nawigacją i innymi funkcjami. Korzystając z naszej strony internetowej, zgadzasz się i akceptujesz fakt, że możemy umieszczać tego rodzaju pliki cookie na Twoim urządzeniu. Więcej informacji w "polityce prywatności"

Wyposażenie gastronomii-MP GASTRO
Wyposażenie gastronomii
  • lada_zestali.jpg
  • meble_zestali.jpg
  • Ashanti-sala kulinarna02.jpg
  • kuchnia_zestali.jpg

Meble ze stali nierdzewnej

Logo komat

 

W naszej ofercie znajdzie Państwo wszelkiego typu meble technologiczne (stoły robocze, zlewozmywaki,
baseny, szafy przelotowe i magazynowe, półki, regały, wózki, pojemniki, okapy wentylacyjne etc.)
przewidziane do wyposażenia kuchni w różnego typu obiektach gastronomicznych oraz w masarniach,
piekarniach, sklepach i różnego typu zakładach przetwórstwa spożywczego.
Meble wykonane są ze stali nierdzewnej .
Realizujemy również indywidualne zamówienia na wykonanie mebli o nietypowych wymiarach.

Meble ze stali nierdzewnej firmy KOMAT

STOŁY
Wszystkie stoły posiadają wysokość 850 mm i wykonane są w formie szkieletowej lub korpusowej.
Półka dolna lub dno szafki znajduje się 150 mm od podłoża.

BLATY

Blaty wykonane są z blachy 1.4301 o grubości ? 1, podklejone płytą laminowaną białą gładką,
krawędzie płyty są malowane i zabezpieczone profilem metalowym.
Blaty wykonane z blachy 2 mm usztywnione są profilami metalowymi.
Blaty stołów ze zlewami są obniżone o 10 mm po obwodzie.
Wykonane z blachy o grubości ? 1,5,usztywnione od spodu profilami
metalowymi, a komory tłoczone z blachy o grubości 1 mm.
Blaty stołów z basenami wykonane są z blachy o grubości 1,5 mm.
Komory basenów wykonane są z blachy o grubości 1,5 mm,
wszystkie krawędzie wewnętrzne basenu są zaokrąglone o promieniu R=20.
Obrzeża blatów są o grubości 40 mm lub 50 z rantem przyściennym na wysokości 40 lub 50 mm.
Blat w stosunku do korpusu wystaje 15 mm z boku, 30 mm z przodu, i 80 mm z tyłu.
Maksymalne równomierne obciążenie blatów 1,2 kN.

NOGI

Nogi wykonane są z profili 40x40x1,2 zakończone stopą regulowaną z tworzywa Poliamid PA6 lub
stopą regulowaną nierdzewną.
Nogi przy regałach wykonane są z profili 30x30.

KORPUSY

Korpusy stołów, szafek lub szaf wykonane są z blachy o grubości 0,8 lub 1 mm.

PÓŁKI

Półki mają grubości 30 mm i wykonane są z blachy o grubości 0,8 lub 1 mm i mogą być usztywnione profilem metalowym.
Maksymalne równomierne obciążenie półek 700N.

DRZWI

Drzwi wykonane są z blachy 1.4301 o grubości 0,8 mm w formie puszki (podwójne ściany) o grubości 20 mm i mogą być dodatkowo
usztywnione w środku profilem metalowym.
Drzwi przesuwne zawieszone są na prowadnicy rolkowej wykonanej ze stali nierdzewnej 1.4301, a w dolnej części prowadzone na trzpieniu.
Drzwi skrzydłowe wykonane są w formie nakładanej na korpus na zawiasach zewnętrznych spawanych w formie klocka, co tworzy
bardzo solidną konstrukcji z możliwością pełnego otwarcia lub wpuszczane na zawiasach skrzydełkowych.
Szuflady wykonane są z blachy ? 0,8 1.4301 w formie nakładanej na korpus lub wpuszczane z prowadnicami nierdzewnymi o wysuwie
4/5 i max obciążeniu 400N, lub z pełnym wysuwem i max obciążeniu 500N. Szuflady przy stołach B=700 dostosowane są do
pojemników GN 1/1.

KÓŁKA
Przy stołach, regałach i wózkach montowane są koła o średnicy O 100 lub O 125, w tym 2 sztuki z hamulcem. Koła mają bieżnik
z pełnej gumy o twardości wg Shora A80 w kolorze niebieskoszarym, które mogą przenosić obciążenie max 800N.

OKAPY

Zadaniem okapów jest odprowadzenie i usuwanie z pomieszczeń nadmiaru ciepła, pary, dymu, zapachu.
Przez zastosowanie w okapie filtrów tłuszczowych możemy wytrącić z odprowadzonego powietrza cząsteczki tłuszczu, które osadzają
się na ściankach filtra. Jest to spowodowane siłą odśrodkową cząstek podczas przepływu zanieczyszczonego powietrza przez kanały filtra.
Spadek ciśnienia na filtrze wynosi około 30 do 120 Pa.
Okapy w całości wykonane są z blachy o grubości 1 mm, 1.4301 w formie zgrzewano-spawanej. Okapy o długości do 2900
wykonane są jako jeden element, powyżej ? jako skręcane.
Przy zamówieniu należy podać model i rodzaj okapu, wyposażenie oraz długość i szerokość, wielkość i rozmieszczenie króćców.